Bloc de Moisès Rial referenciat de LLIBERTATS. Hemeroteca any 2005. Per posar en contacte: llibertats@gmail.com

24 de novembre 2005

PUIG-REIG: DE MOMENT SATURNINO, AVIAT MAJORIA D´ERC, RENOVADA


A Puig-reig, ara que tothom ja coneix el pacte personal i que fa pocs dies que ha tingut lloc un fet traumàtic políticament com la moció de censura, i alhora democràtic s´ha demostrat , fins i tot en aquest cas , malgrat la bona tasca feta de gestió durant aquest 10 anys per part d´ERC, com ja es recollia al vídeo distribuït a les darreres municipals, a Puig-reig es respira un catalanisme assenyat, i es va demostrar al transcurs de la mateixa moció de censura.
Malgrat “els cants de sirena” de Ramon Minoves, enlloc d´ocupar-se d´alguns municipis realment conflictius, per cert encapçalats per CIU, que es va a dedicar a escalfar els ànims irresponsablement. I aquest nou “tripartit”, CIU-PP i ...PSC-PSOE? han fet alcalde amb els seus 7 vots a Saturnino Domínguez, que no era ni tan sols el cap de llista del PSC-PSOE, el qual per ben pocs vots gairebé fou superat pel regidor del PP local, Sr. Celestí Ribera, al qual cal recordar-li que a la moció va tenir un dels seus punt àlgics al fer referència a l´alcalde dimissionari, referint-se al Sr. Boatella, quan això a part de fals, si fos cert, no hauria ni tingut lloc la moció de censura , per puntualitzar.
Crec, com molts d´altres que van seguir el ple físicament o per ràdio o veuran per les TV comarcals, l´exposició duta a terme pels diferents partits la més elaborada pel repàs i explicació de l´acció de govern i al debatut pacte personal entre Boatella i Solà, fou la del portaveu d´ERC, Antoni Sáez.
Com ja he reiterat en altres ocasions, com a president comarcal d´ERC en el moment, el pacte entre partits, jo no podia legitimar-lo, ja que un pacte de partit de 2 anys per grup, quan ERC té 4 regidors de moment i PSC amb prou feines 2, no era equitatiu i això va desencadenar fruit del debat del grup municipal d´ERC i el bon feeling polític entre Boatella i Solà, amb el document personal prou conegut i distribuït a Puig-Reig.
Com era d´esperar va haver un nombrós públic assistent, molts d´ells, segurament fins i tot era la seva primera ocasió que trepitjaven la sala de plens de l´ajuntament local, allà on mensualment, cal que no ho oblidin, tenen dret a dir-hi la seva d´allò que ens afecta a tots, als precs i preguntes, com a la majoria de municipis. Molta premsa d´arreu per presenciar un fet mai vist al municipi.
I ara, que després de compartir viatge polític des d´uns inicis fa 10 anys, ERC entrava a governar amb els calaixos buits, que encara era present el record dels efectes i la gestió anterior dels incendis del 1994 , a Espanya governava Aznar i a la Generalitat havia CIU, es va fer un interessant pacte unitari inicial, encapçalat per ERC i posteriorment un pacte d´esquerres, dels primers a la comarca, entre ERC i PSC fins el dia d´ahir, amb resultats sorprenents, com en són mostra haver esdevingut el segon pol econòmic i de creació de llocs de treball de la comarca, com ho demostra haver omplert les parcel·les del polígon de Cal Vidal i de la Sala, amb una UBIC amb més de 130 adherits, fruit del dinamisme i el suport municipal, com somnis fet realitat com la promoció d´habitatge públic, les gestions per la compra de les 13 hectàrees de Cal Pons, per posar 2 exemples.
Ara , com va dir el portaveu republicà Antoni Sáez cal desitjar sort al nou alcalde, Saturnino Domínguez. Sort per desfer il·lusions a molts dels votants del PSC després d´una bona gestió que ell no en podrà defugir, i inclús podrà tallar cintes, com els projectes encarrilats anteriorment, com demà mateix podrà inaugurar oficialment el nou camp municipal de gespa artificial, i més endavant el nou CAP, la propera nova escola de música, la nova biblioteca, la nova sala polivalent,o la nova via entre la variant i l´entrada venint del geriàtric, per sota la casa de la Serra , deixant un balcó públic al nucli urbà o el desdoblament amb el traçat actual de la C-16, etc....
I no dubto que tothom , en el seu moment d´allò que al Saturnino es deleita per tallar cintes, el Ramon Solà n´estaria orgullós que es tirés endavant, com tants d´altres Puig-reigencs/ques, en línia al pacte personal.
Després d´aquesta moció, potser les no tan llunyanes eleccions municipals deixaran a cadascú allà on es mereix, i el seu esforç perquè hagin estat possibles, però a Saturnino, els seus “nous” 4 socis de CIU ja li llegiran la “cartilla”, i els “seus” del PSC-PSOE, si són coherents amb la desautorització comarcal i regional, ben aviat haurà de crear el grup mixt, ja que de no ser així, el PSC al Berguedà, sap que aquest cas, pot repercutir en alguna altra municipi, i no gaire llunyà, si no són conseqüents ben aviat, ja que a un any i mig vista, si no volen desaparèixer políticament el PSC-PSOE , en un poble catalanista com Puig-reig , sabran que cal fer.
Oi més, quan vist tot plegat, per evitar un previsible pacte CIU-PP, l´alternativa que anirà prenent força és la necessitat d´una majoria d´ERC, renovada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici